Wersje kompatybilne
Pasta integrale con pesto di cicoria e scaglie di pecorino
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di mandorle pelate
- 500 g di acqua
- 300 g di cicoria a pezzi (2 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 2 filetti di acciuga sott'olio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di pasta integrale tipo farfalle
- pecorino romano a scaglie q.b. per insaporire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1280.3 kJ / 443.2 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 152 mg
Alternatywne przepisy
Purea di ceci con spinacini piccanti
40min
Risotto alla crema di spinaci
40min
Cicorie stufate
35min
Risotto alla rapa rossa e caprino
30min
Nidi di spaghetti con crema di melanzane
30min
Pasta integrale radicchio, provola e noci
20min
Cocottine di fave
40min
Pasta integrale con crema di fave
40min
Pasta integrale menta e carciofi
40min
Fettuccine integrali con macco di fave fresche e gamberi
50min
Orecchiette cicoria e mozzarella
40min
Orecchiette con zucca, porcini e noci
3h 30min