Kimchi risotto

Kimchi risotto

3.7 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
2 porzioni

Składniki

  • 20 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g di porro a rondelle sottili
  • 80 g di kimchi a pezzi
  • 50 g di cipolla a metà
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 75 g di speck a cubetti (opcjonalnie) (1-2 cm)
  • 160 g di riso Carnaroli
  • 390 g di acqua
  • 20 g di salsa di soia chiara
  • 1 cucchiaino zucchero
  • ½ cucchiaino di dado per brodo di pollo
    ½ dado per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo), (vedi variante)
  • ¼ cucchiaino di sale
  • ¼ cucchiaino di pepe bianco macinato
  • 15 g di burro
  • cipollotto a fette, per guarnire
  • semi di sesamo per servire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 920.2 mg
Białko 11.2 g
Kalorie 2178.3 kJ / 520.7 kcal
Tłuszcz 19.3 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Węglowodany 74.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...