Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di Valtellina Casera a pezzi
- 200 g di pane raffermo a pezzi (3 cm)
- 400 g di latte
- 130 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1000 g di acqua
- 40 g di burro
- 10 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 2 spicchi di aglio a fettine
- 500 g di patate, pelate e a tocchetti
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2759.8 kJ / 659.5 kcal
- Białko
- 26.7 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 811.3 mg
Alternatywne przepisy
Peperonata (TM6)
45 min
Sugo pomodoro e ricotta
1h
Lasagne di verza
2 godz. 30 min
Gnocchi di patate ripieni di speck e Brie
1h 20min
Crepês asparagi e salsiccia
1 godz. 50 min
Spezzatino speziato con chips di patata americana a Cottura Lenta (TM6)
16hod. 30min
Dessert monoporzione al cioccolato bianco e frutti di bosco
1 godz. 30 min
Brasato al vino rosso a Cottura Lenta
13 Std.
Torta ai mirtilli
2óra
Polenta bianca e salsiccia
1 godz. 30 min
Crespelle con radicchio e noci
2óra
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza (TM6)
1 godz. 30 min