Pizzoccheri bianchi

Pizzoccheri bianchi

4.8 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • 200 g di Valtellina Casera a pezzi
  • 200 g di pane raffermo a pezzi (3 cm)
  • 400 g di latte
  • 130 g di farina tipo 00
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 1000 g di acqua
  • 40 g di burro
  • 10 foglie di salvia fresca lavate e asciugate
  • 2 spicchi di aglio a fettine
  • 500 g di patate pelate e a tocchetti
  • pepe nero macinato a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 811.3 mg
Białko 26.7 g
Kalorie 2759.8 kJ / 659.5 kcal
Tłuszcz 27.3 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 14.6 g
Węglowodany 82 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...