Urządzenia i Akcesoria
Chutney z jabłek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
45 porcji
Składniki
-
3 ząbki czosnku
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w cienkie plastry
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g wody
-
380 g cukru trzcinowego Muscovado
-
1 ½ łyżka pieprzu czarnego, mielonego
-
1050 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
180 g octu
-
1 ½ łyżeczka soli
-
¾ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
150 g rodzynek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
78.5 mg
Białko
0.3 g
Kalorie
237.9 kJ /
56.9 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
14.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta zhong
15 min
Orientalny chutney z moreli
1 godz. 30 min
Sos pomarańczowy curry
5 min
Relish ogórkowy
1 godz. 30 min
Chutney truskawkowy
50 min
Musztarda gruszkowa
30 min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55 min
Chutney śliwkowy
1 godz.
Pikle z łodyg jarmużu
24 godz. 40 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Surówka z mieszanych warzyw
10 min
Placek lotaryński
45 min