Urządzenia i Akcesoria
Chutney z jabłek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
15 porcji
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w cienkie plastry
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g wody
-
130 g cukru trzcinowego Muscovado
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
350 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
60 g octu
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
50 g rodzynek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
78.5 mg
Białko
0.2 g
Kalorie
241 kJ /
57.6 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
15.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 Min
Musztarda z suszonymi figami
8 Std.
Sos pomarańczowy curry
5 Min
Musztarda gruszkowa
30 Min
Pikantny chutney marchewkowy
4 Std. 10 Min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 Min
Musztarda z gruszek
1 Std. 20 Min
Chutney śliwkowy
1 Std.
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 Std. 40 Min
Tagliatelle z marchewki i cukinii
35 Min
Placek lotaryński
45 Min
Ciasteczka cebulowe
40 Min