Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Cashewkerne
- 1 Zimtstange
- 4 Gewürznelken
- ½ TL Kreuzkümmel, ganz
- ½ TL Fenchelsamen
- 2 Kardamomkapseln, oder Königskardamom-Kaspeln
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 70 g Tomaten, in Stücken (ca. 1 cm)
- 1 Chili, frisch, grün, entkernt, in Ringen (ca. 0,5 cm)
- 10 g Korianderblätter, frisch, abgezupft
- 1 TL Koriandersamen, ganz
- ½ TL Currypulver, mild
- 1 TL Garam Masala
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
- 1 TL Ingwer-Knoblauch-Paste
- 1 Limette, nur Saft ausgepresst
- 3 EL Kokosflocken
- 70 g Tomatenmark
- Wartości odżywcze
- na 200 Gramm
- Kalorie
- 2355 kJ / 563 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 41.1 g
- Tłuszcz
- 37.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.5 g
- Błonnik
- 12.5 g
- Sód
- 74 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karibisches Karfiol-Curry mit Süßkartoffeln
40 Min
Persisches Pilaw mit Masala-Joghurt
30 Min
Paneer
3 Std. 20 Min
Koriander-Kardamomreis mit verlorenen Eiern
50 Min
Chana Masala
45 Min
Dal Makhani
1 Std. 15 Min
Palak Paneer mit Reis
45 Min
Gefüllte Fenchel-Mangold-Paranthas
1 Std. 10 Min
Orientalischer Brunch
1 Std. 20 Min
Korma-Gemüse-Curry
25 Min
Kichererbsen Masala
45 Min
Linsen Dal mit Bulgur
45 Min