Urządzenia i Akcesoria
Linsensalat mit Tomaten und Feta
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
glatte Petersilie, frisch Blättchen abgezupft½ Bund
-
Beluga Linsen250 g
-
Wasser500 g
-
Karotten200 g
-
Cherrytomaten200 g
-
Olivenöl30 g
-
Schalotten halbiert2
-
Sojasauce20 g
-
Apfelessig2 EL
-
Salz¾ - 1 TL
-
Pfeffer, gemahlen¼ TL
-
Feta zerbröselt200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
1187 kJ /
284 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Frische Salate
24 Przepisy
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Linsensalat
30 min
Detox-Salat
10 min
Dinkelsalat mit Radieschen und Rucola
40 min
Kichererbsensalat mit Kräuterdressing
20 min
Quinoasalat mit Zucchini und Karotte
1 godz. 35 min
Quinoasalat mit Bohnen und Ziegenkäse
30 min
Quinoasalat mit Miso-Ingwer-Dressing
1 godz. 10 min
Orientalischer Gemüse-Quinoasalat
1 godz. 20 min
Melanzani-Linsen-Salat
40 min
Vollkornreissalat mit Kurkumadressing
1 godz. 5 min
Lauwarmer Le Puy-Linsensalat mit Räuchertofu
1 godz. 35 min
Warmer Grünkohlsalat mit Bohnen, Nüssen und Gojibeeren
40 min