Urządzenia i Akcesoria
Tort
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
Biszkopt
-
4 jajka
-
120 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
120 g mąki pszennej tortowej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli
Krem i nasączanie biszkoptu
-
25 - 35 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
90 g wody
-
250 g owoców jagodowych, świeżych np. malin, jeżyn, borówek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
350 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
350 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
40 g cukru pudru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
mięta, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
230.2 mg
Białko
8 g
Kalorie
2047.6 kJ /
489.4 kcal
Tłuszcz
33.7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
19.3 g
Węglowodany
40.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min
Biszkopt kakaowy
4 godz.
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
14 godz.
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Różowy tort z kremem malinowym
48 godz.
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 godz. 10 min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 godz. 25 min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 min
Tort Czarny Las
5 godz.
Tsunami cake (tort czekoladowy ze spływającą polewą)
6 godz. 50 min
Wilgotny biszkopt z olejem
4 godz.