Migas de batata à alentejana

Migas de batata à alentejana

4.8 24 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 doses

Składniki

  • sobras de pão partido em pedaços pequenos
    160 g
  • água
    250 g
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
    350 g
  • cebola cortada em pedaços
    300 g
  • alho
    2 dentes de
  • azeite
    30 g
  • folha de louro
    1
  • tomate em pedaços
    400 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • azeite p/ fritar
    1 fio de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 292.5 kcal / 1223.8 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 9.2 g
Węglowodany 46.3 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 1091.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...