Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g sobras de pão partido em pedaços pequenos
- 250 g água
- 350 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 1 folha de louro
- 400 g tomate em pedaços
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 fio de azeite p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1223.8 kJ / 292.5 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1091.5 mg
Alternatywne przepisy
Peixinhos da horta com molho de salsa
40min
Migas alentejanas com entrecosto
1hod. 30min
Bolo de sobras de marmelada
30min
Choco frito com maionese de alho e coentros
2u. 40min
Migas de couve e feijão frade
30min
Peixinhos da horta
50min
Croquetes surpresa
40min
Perna de borrego assada com batatas e molho de hortelã
3h
Tarte de amêndoa
1hod. 30min
Ensopado de Borrego
3h
Filetes de peixe com batata gratinada - TM6
1h 10min
Lasanha de cogumelos, espinafres e tomate
1h 10min