Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g pão alentejano cortado em pedaços pequenos
- 1500 g água
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 200 g espargos verdes cortados em pedaços
- 3 dentes de alho
- 20 g coentros
- 50 g azeite
- 2 ovos batidos
- 1 laranja cortada em rodelas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1456.6 kJ / 348.2 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 46.9 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 845.9 mg
Alternatywne przepisy
Lasanha de cogumelos, espinafres e tomate
1ωρ. 10 λεπτ.
Lombos de bacalhau com molho verde
40 Min
Frango Tikka Masala com massa
45min
Strogonoff de cogumelos e jaca
35min
Strudel de maçã
3ωρ. 20 λεπτ.
Batata-doce com molho de legumes e massa gratinada
2 Std.
Tarte de espinafres, cogumelos e batata-doce
1 godz. 50 min
Waffles de milho e molho de carne picante
45min
Bolo das 7 rosas
1 godz. 45 min
Torta de presunto e requeijão
2 Std. 10 Min
Pad thai de abóbora
40 Min
Vazia no forno com molho picante
4h 20min