Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g pão alentejano cortado em pedaços pequenos
- 1500 g água
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 200 g espargos verdes cortados em pedaços
- 3 dentes de alho
- 20 g coentros
- 50 g azeite
- 2 ovos batidos
- 1 laranja cortada em rodelas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1456.6 kJ / 348.2 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 46.9 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 845.9 mg
Alternatywne przepisy
Hambúrgueres de cuscuz
40 min
Sopa de espinafres com ovo
30 min
Batata-doce com molho de legumes e massa gratinada
2j
Duas refeições: Arroz com legumes e Peixe com batata, brócolos e molho de alcachofra
1j
Noodles de arroz com tiras de porco e legumes
30 min
Bica de azeite
Brak ocen
Muffins proteicos de baunilha a vapor
40 min
Ramen vegetariano
1j 30 menit
Falafel de cenoura
15min
Sopa de ovo
40 min
Crepes de canela com maçã
35 Min
Caril de feijão-preto
35 Min