Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g miúdos de borrego, cortados em pedaços
- 160 g vinho tinto
- 3 dentes de alho
- ½ malagueta vermelha s/ sementes
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 2 folhas de louro
- 20 g salsa
- 40 g azeite
- 80 g cebola
- ½ c. chá de cominhos
- 900 g água
- 300 g arroz agulha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1578.7 kJ / 377.3 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 43.4 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 474.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de arroz com atum
35 Min
Pargo no forno à portuguesa com puré de cherovia e feijão
1h 10min
Mexidos de Natal
Brak ocen
Frango à Gomes de Sá
1h 20 min
Piza Big Mac
1h 30min
Guisado de carne de porco com grão, legumes e cuscuz
1h
Empadão de atum
1h 10min
Raia com cebolada e batatas
45min
Coelho à moda de Trás-os-Montes
55min
Sardinhas ao sal
40min
Arroz de ervilhas com salsichas
30min
Arroz de cabidela
1h 10min