Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g miúdos de borrego, cortados em pedaços
- 160 g vinho tinto
- 3 dentes de alho
- ½ malagueta vermelha s/ sementes
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 2 folhas de louro
- 20 g salsa
- 40 g azeite
- 80 g cebola
- ½ c. chá de cominhos
- 900 g água
- 300 g arroz agulha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1578.7 kJ / 377.3 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 43.4 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 474.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz-doce de leite condensado
1h
Bacalhau no forno
45min
Choco frito com maionese de alho e coentros
2 Std. 40 Min
Esparguete com crocante de anchovas
40min
Salmão com molho árabe
1h 40min
Batatas recheadas
1 Std. 30 Min
Pão alentejano
3 Std. 20 Min
Pudim de leite
55min
Rolos de lasanha com espinafres
1h
Arroz carolino com refogado de alho
40min
Arroz de cenoura
30min
Arroz de tomate e legumes
1h 15min