Pasta fredda alla caprese

Pasta fredda alla caprese

4.9 19 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porzioni

Składniki

  • 25 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • ½ spicchio di aglio
  • 1 pizzico di sale grosso
  • 20 g di basilico fresco le foglie lavate
  • 25 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di pinoli sgusciati
  • 1200 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
  • 160 g di pasta corta a piacere
  • 100 g di pomodori ciliegino a metà
  • 100 g di mozzarelle ciliegine a metà

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1149 mg
Białko 27 g
Kalorie 2628.3 kJ / 628.2 kcal
Tłuszcz 29.2 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 10.9 g
Węglowodany 63.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...