Bartolillos

Bartolillos

4.8 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
18 unidades

Składniki

Crema
  • 80 - 100 g de azúcar
  • 500 g de leche
  • 2 huevos
  • 2 yemas de huevo
  • 50 g de harina
  • 1 - 2 cucharaditas de azúcar vainillado
  • 30 g de mantequilla
Masa y montaje
  • 500 g de harina
  • 100 g de manteca de cerdo a temperatura ambiente, en trozos
  • 1 pellizco de sal
  • 25 g de azúcar
  • 180 g de vino blanco
  • 400 - 500 g de aceite para freír
  • 2 cucharadas de azúcar glas (para espolvorear)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Białko 5 g
Kalorie 1936 kJ / 462 kcal
Tłuszcz 34.1 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 32.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...