![Bartolillos Bartolillos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/10727C66-76A2-4DA9-8F63-3F07DF39C61F/Derivates/35a72cb3-0f53-47db-a821-cfa786db2274.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema
- 80 - 100 g de azúcar
- 500 g de leche
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 50 g de harina
- 1 - 2 cucharaditas de azúcar vainillado
- 30 g de mantequilla
Masa y montaje
- 500 g de harina
- 100 g de manteca de cerdo a temperatura ambiente, en trozos
- 1 pellizco de sal
- 25 g de azúcar
- 180 g de vino blanco
- 400 - 500 g de aceite para freír
- 2 cucharadas de azúcar glas (para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1936 kJ / 462 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho de leche condensada
1 Std.
Tortitas americanas esponjosas
30 Min
Crema de mascarpone con manzanas caramelizadas
30 Min
Sabayón de chocolate
4 godz. 15 min
Torrijas con leche condensada al vapor
1 Std. 20 Min
Bizcocho con dulce de membrillo
40 Min
Trufas de tiramisú
45 Min
Polos arcoíris
11h
Tartaletas de mantequilla con crema de queso
1 Std.
Torrijas con crema pastelera tostada
40 Min
Rollos de brioche salados
1 Std. 20 Min
Tronco de chocolate
2 Std.