Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema
- 80 - 100 g de azúcar
- 500 g de leche
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 50 g de harina
- 1 - 2 cucharaditas de azúcar vainillado
- 30 g de mantequilla
Masa y montaje
- 500 g de harina
- 100 g de manteca de cerdo a temperatura ambiente, en trozos
- 1 pellizco de sal
- 25 g de azúcar
- 180 g de vino blanco
- 400 - 500 g de aceite para freír
- 2 cucharadas de azúcar glas (para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1936 kJ / 462 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel dulce de maíz
1h 30min
Tarta de fruta fresca
2 Std. 30 Min
Pastelitos de piña y chocolate
2 Std. 30 Min
Bizcocho de turrón con salsa de chocolate blanco y turrón
3h 15min
Estrella con crema de chocolate y avellanas
2h
Trenza de leche
2 Std. 30 Min
Rosquillas italianas
55min
Bizcocho al caramelo
3 Std.
Tarta cumpleaños Cookidoo®
2h
Pan de Viena con chorizo
45min
Croquetas de berenjena, queso rulo y nueces
5h
Arroz blanco rehogado al limón
45min