Bacalhau com massa e molho de pimento morrone

Bacalhau com massa e molho de pimento morrone

3.5 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 doses

Składniki

  • salsa
    4 pés de
  • alho
    5 dentes de
  • pão ralado
    50 g
  • raspa de limão
    1 c. chá de
  • azeite
    30 g
  • sal
    2 c. chá de
  • limões cortados em fatias (0,5 cm aprox.)
    2
  • filetes de bacalhau fresco s/ pele (4 unid. aprox.)
    700 g
  • água
    1000 g
  • massa seca penne rigate, fusilli, etc.
    300 g
  • manteiga
    20 g
  • pimento morrone
    200 g
  • natas
    120 g
  • manjericão, seco
    1 c. chá de
  • pimenta mais q.b. p/ temperar
    ¼ c. chá de
  • manjericão só as folhas
    1 pé de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 709.5 kcal / 2968.6 kJ
Białko 44.6 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 73.5 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Sód 1381.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...