Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem czosnkowo-serowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
45 - 55 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
75 g cebuli przekrojonej na pół
-
75 g ząbków czosnku
-
45 g masła pokrojonego na kawałki
-
1150 g wody
-
380 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¾ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki soli
-
60 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
koperek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
457.1 mg
Białko
5.9 g
Kalorie
811.8 kJ /
194 kcal
Tłuszcz
11.8 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
17.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Krem chrzanowy z jabłkiem
1 godz. 5 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Krem z suszonych grzybów
55 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa czosnkowa
55 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem z pomidorów
30 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa cebulowa
1 godz.
Zupa krem z porów
30 min