Orientalische Linsensuppe

Orientalische Linsensuppe

4.8 16 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    110 g
  • Knoblauchzehen
    1 ½
  • Olivenöl
    45 g
  • Ras el Hanout (siehe Tipp), nach Geschmack
    3 - 4 TL
  • Chiliflocken, getrocknet
    1 Prise
  • Erdäpfel, festkochend geschält
    230 - 280 g
  • Karotten
    230 - 280 g
  • Lauch
    230 - 280 g
  • gelbe Linsen
    190 g
  • Wasser
    900 g
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 ½ TL
    1 ¼ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • frische Petersilie gehackt
    3 EL
    3 EL frischer Koriander, gehackt
  • Sauerrahm (opcjonalnie)
    6 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 12 g
Kalorie 1132 kJ / 271 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 9 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...