Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 400 g Paprika, gemischt, in Stücken
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 30 g Tomatenmark
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 200 g Wasser
- 1 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- ¼ TL Zucker
- 2 TL Majoran, getrocknet
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Bohnenkraut, getrocknet
- 2 Dosen weiße Riesenbohnen (Abtropfgew. à 250 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 939 kJ / 223 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 14.8 g
Alternatywne przepisy
Bohnensuppe mit Nudeln
40min
Linsen-Tomaten-Suppe
30min
Provenzalischer Bohnen-Tomaten-Topf
1 godz.
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45 Min
Serbische Bohnensuppe mit Cabanossi
1 godz.
Arabischer Eintopf Koshari
35min
Bunte Bohnensuppe
50min
Minestrone mit Kichererbsen
13h
Rauchiger Bohneneintopf
30min
Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen
40min
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35min
Gigantes (Weiße Riesenbohnen im Tomatensud)
45 Min