Linsensuppe mit Spinat und Zitrone

Linsensuppe mit Spinat und Zitrone

4.5 107 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • rote Linsen, getrocknet gewaschen
    200 g
  • Wasser
    1300 g
  • Bohnenkraut, getrocknet
    2 TL
  • Salz
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    5 TL
    2 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • Babyspinat, frisch
    130 - 150 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    30 - 40 g
  • Kümmel, gemahlen (siehe Variation)
    ¼ - ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 159 kcal / 666 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...