Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 200 g rote Linsen, getrocknet, gewaschen
- 1300 g Wasser
- 2 TL Bohnenkraut, getrocknet
- 1 TL Salz
-
5
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 130 - 150 g Babyspinat, frisch
- 30 - 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- ¼ - ½ TL Kümmel, gemahlen (siehe Variation)
- Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 666 kJ / 159 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsen mit Mangold und Speck
30 Min
Minestrone mit Kichererbsen
45 Min
Bohneneintopf mit Gerste
40 Min
Orientalische Linsensuppe
30 Min
Erbsen-Brokkolisuppe mit Feta und Minze
25 Min
Spinatsuppe mit Karotte und Orange
25 Min
Kohlrabi-Erbsen-Cremesuppe mit Radieschen
35 Min
Orientalische Linsensuppe
30 Min
Sopa primavera (Frühlingssuppe)
45 Min
Kürbissuppe mit Hirse
35 Min
Kichererbsensuppe mit Blattspinat
35 Min
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1 Std.