Orientalischer Linseneintopf

Orientalischer Linseneintopf

4.5 491 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Zitronenschale Bio (à 1 x 5 cm), dünn abgeschält
    4 Streifen
  • Wasser
    1300 g
  • Tomaten
    400 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Kreuzkümmelsamen
    1 TL
  • Olivenöl
    40 g
  • Harissa-Paste
    2 TL
  • Tomatenmark
    3 TL
  • rote Linsen, getrocknet
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Feta
    300 g
  • Pfefferminze abgezupft
    3 Stängel
  • Petersilie abgezupft
    5 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 500 kcal / 2096 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...