Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Streifen Zitronenschale, Bio (à 1 x 5 cm), dünn abgeschält
- 1300 g Wasser
- 400 g Tomaten
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 TL Kreuzkümmelsamen
- 40 g Olivenöl
- 2 TL Harissa-Paste
- 3 TL Tomatenmark
- 200 g rote Linsen, getrocknet
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- 300 g Feta
- 3 Stängel Pfefferminze, abgezupft
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2096 kJ / 500 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsen-Spinat-Curry
40min
Marokkanische Kichererbsensuppe
55min
Kichererbsen und Tomaten Rogan Josh
25 min
Indische Linsensuppe
45min
Dhal
40min
Gemüse-Kichererbsen-Tajine
50min
Ingwer-Linsensuppe mit Kokosmilch
40min
Orientalische Linsensuppe
30min
Marokkanische Harira-Suppe mit Hähnchen
55min
Auberginen-Linsen-Curry
30min
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35 Min
Marokkanische Harira
1h