Buraczki na ciepło na szybko

Buraczki na ciepło na szybko

4.4 39 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 750 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
  • 1 ½ ząbka czosnku
  • 45 g oleju rzepakowego
  • ¾ - 1 ¼ łyżeczka soli
  • ⅓ - ⅔ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 g cukru (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 485.3 mg
Białko 2.1 g
Kalorie 538.8 kJ / 128.8 kcal
Tłuszcz 7.8 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Węglowodany 14.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...