Urządzenia i Akcesoria
Buraczki na ciepło na szybko
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
750 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
-
1 ½ ząbka czosnku
-
45 g oleju rzepakowego
-
¾ - 1 ¼ łyżeczka soli
-
⅓ - ⅔ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g cukru (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
485.3 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
538.8 kJ /
128.8 kcal
Tłuszcz
7.8 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
14.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Duszona młoda kapusta z boczkiem
45 min
Różowa surówka
10 min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1 godz. 55 min
Surówka z kiszonych ogórków
15 min
Sos pieczarkowy
40 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka z marchewki i pora
15 min
Marchewka z groszkiem na ciepło
20 min
Marchewka na ciepło
35 min
Surówka z czerwonej kapusty
15 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Buraczki na ciepło
50 min