Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla en cuartos
- 20 g de mantequilla
- 1000 g de guisantes (frescos o congelados)
- 600 g de agua
- 1 pastilla de caldo de pollo
- 200 g de crème fraîche
- 2 pellizcos de pimienta molida
- ½ - 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 732 kJ / 175 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 240.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de batata con estrellas de anís
45min
Crema de maíz
1h 40min
Pastel de pescado y marisco con velouté y salsa verde
1h 30min
Crema de zanahoria y apio con aceite de hierbas
45min
Sopa francesa de cebolla
1 godz.
Risotto con calabaza y roquefort
45min
Crema de patata y puerro con carne (ternera y vegetariana)
45min
Crema verde de verduras
45min
Crema de guisantes
30min
Crema de kale
50 min
Crema de coliflor, jengibre y cúrcuma
45min
Crema de calabaza y manzanas al curry
40 min