Guiso de carne etíope (Zighinì)

Guiso de carne etíope (Zighinì)

4.2 40 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones

Składniki

  • 200 g de cebolla en cuartos
  • 2 dientes de ajo
  • 40 g de aceite
  • 400 g de falda de ternera en dados de 2 cm
    400 g de carne de cordero deshuesada para guisar, en dados de 2 cm
  • 2 cucharadas de curry en polvo etíope (berbere)
  • 250 g de tomate triturado en conserva
  • 1 cucharadita azúcar
  • 1 cucharadita colmada sal

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 554.8 mg
Białko 23.3 g
Kalorie 1689.3 kJ / 403.8 kcal
Tłuszcz 27.5 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...