
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vegetables
-
400
g carrots cut in
wedges that fit in feeder -
325
g courgette unpeeled, cut in
wedges that fit in feeder -
75
g apple unpeeled, cored, cut in
wedges that fit in feeder
Broccoli Sauce
- 40 g Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
- 60 g walnut, shelled
- 40 g leek
- 35 g olive oil
- 200 g broccoli florets cut in pieces
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 40 g white wine
- 90 g liquid vegetable stock
- 2 garlic cloves unpeeled
- 1 - 2 pinches fine sea salt (opcjonalnie)
- ½ tsp ground nutmeg
- 75 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 2 portions
- Kalorie
- 1520.1 kcal / 6359.9 kJ
- Białko
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 115.2 g
- Węglowodany
- 94 g
- Błonnik
- 26.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.9 g
- Sód
- 3521.7 mg