
Urządzenia i Akcesoria
Gorgonzola Tart with Pear and Walnuts (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
Dough
-
plain flour plus extra for dusting220 g
-
olive oil15 g
-
water125 g
-
fine sea salt½ tsp
-
caster sugar1 pinch
Topping
-
halved walnuts40 g
-
chicory100 g
-
pear halved lengthways150 g
-
crème fraîche100 g
-
coarse salt flakes or to taste2 pinches
-
ground black pepper or to taste2 pinches
-
Gorgonzola dolce crumbled100 g
-
rocket leaves for garnising
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
462.8 kcal /
1936.3 kJ
Białko
13.7 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
51.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
676.9 mg