Gorgonzola Tart with Pear and Walnuts (TM5)

Gorgonzola Tart with Pear and Walnuts (TM5)

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

Dough
  • plain flour plus extra for dusting
    220 g
  • olive oil
    15 g
  • water
    125 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • caster sugar
    1 pinch
Topping
  • halved walnuts
    40 g
  • chicory
    100 g
  • pear halved lengthways
    150 g
  • crème fraîche
    100 g
  • coarse salt flakes or to taste
    2 pinches
  • ground black pepper or to taste
    2 pinches
  • Gorgonzola dolce crumbled
    100 g
  • rocket leaves for garnising

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 462.8 kcal / 1936.3 kJ
Białko 13.7 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 51.6 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 676.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...