
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Courgettes
- 200 g Parmesan cheese cut in pieces that fit in feeder
- 700 g courgettes unpeeled, washed, ends removed (see tip)
- 1 ½ tsp fine sea salt
Bolognese Sauce
- 80 g onions quartered
- 80 g carrot peeled, cut in pieces (3 cm)
- 80 g celery cut in pieces (3 cm)
- 40 g olive oil
- 800 g mixed mince broken in pieces, (e.g. 400 g pork, 400 g beef)
- 100 g white wine, dry
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 30 g tomato purée
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
Béchamel Sauce
- 60 g unsalted butter diced
- 110 g plain flour
- 750 g whole milk
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 pinches ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 581.4 kcal / 2432.6 kJ
- Białko
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 38.9 g
- Węglowodany
- 25 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.9 g
- Sód
- 1729.6 mg