Maple and Brown Butter Roasted Butternut Soup

Maple and Brown Butter Roasted Butternut Soup

4.6 150 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 portions

Składniki

  • butternut squash seeds removed, skin on, cut into pieces (2 in.)
    26 - 30 oz
  • yellow onion quartered
    7 oz
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • unsalted butter divided
    5 oz
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper to taste
    white pepper, to taste
  • vegetable stock
    28 oz
  • maple syrup
    1 - 2 oz
  • dried sage leaves
    18
  • pine nuts
    3 oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 387 mg
Białko 3 g
Kalorie 1213 kJ / 290 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...