Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 26 - 30 oz butternut squash, seeds removed, skin on, cut into pieces (2 in.)
- 7 oz yellow onion, quartered
- 2 garlic cloves
- ½ oz extra virgin olive oil
- 5 oz unsalted butter, divided
- ½ tsp salt
-
ground black pepper, to taste
lub white pepper, to taste - 28 oz vegetable stock
- 1 - 2 oz maple syrup
- 18 dried sage leaves
- 3 oz pine nuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 387 mg
Alternatywne przepisy
Carrot Ginger Soup
20min
Butternut Squash and Ginger Soup
35min
Pumpkin Chili
50 min.
Creamy Tomato Soup
30min
Roasted Carrots with Black Sesame Drizzle
35min
Smoky Black Bean Soup
35min
Green Asparagus Soup with Spicy Pine Nuts
1 Std. 10 Min
Biltmore Broccoli and Cheddar Soup
45min
Broccoli and Cheddar Soup
40 min
Butternut Squash and Apple Soup
30min
Basic Soup Purée
45min
Citrus Salad with Mint Vinaigrette
30min