Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 26 - 30 oz butternut squash, seeds removed, skin on, cut into pieces (2 in.)
- 7 oz yellow onion, quartered
- 2 garlic cloves
- ½ oz extra virgin olive oil
- 5 oz unsalted butter, divided
- ½ tsp salt
-
ground black pepper, to taste
lub white pepper, to taste - 28 oz vegetable stock
- 1 - 2 oz maple syrup
- 18 dried sage leaves
- 3 oz pine nuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 387 mg
Alternatywne przepisy
Carrot Ginger Soup
20 Min
Maple Sweet Potato Soup with Parmesan Croutons
45 Min
Risotto with Spinach and Peas
30 min
Cauliflower Pockets and Red Cabbage Salad
45 Min
Butternut Squash and Apple Soup
30 min
Pea Soup
30 min
Creamy Tomato Soup
30 min
Buttermilk Mashed Potatoes
35 min
Split Pea Soup
1h 25min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 Min
Brussel Sprouts Salad with Cranberries and Almonds
50 Min