Steamed Eggs in Tomato Sauce (Shakshuka)

4.9 94 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil
    1 oz
  • harissa
    2 tbsp
  • tomato paste
    2 tsp
  • red bell pepper cut into pieces
    1
  • garlic cloves
    4
  • ground cumin
    1 tsp
  • sweet smoked paprika
    1 tsp
  • salt
    1 tsp
  • diced tomatoes (28 oz)
    1 can
  • large eggs
    6
  • water
    35 oz
  • chopped fresh parsley to garnish
  • chopped fresh cilantro to garnish
  • flatbread toasted, to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 669 mg
Białko 8 g
Kalorie 636 kJ / 152 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...