Steamed Salmon with Soy Ginger Sauce

4.8 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • water
    40 oz
  • salt divided
    2 tsp
  • oil
    1 oz
  • jasmine rice
    7 oz
    7 oz white basmati rice
  • skinless salmon fillets (4 fillets, 5 oz each)
    20 oz
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • dried ground ginger divided
    1 ½ - 2 tsp
  • sugar snap peas trimmed and destringed (see Tip)
    7 oz
  • fresh ginger peeled, thinly sliced
    1 in.
  • honey
    2 oz
  • soy sauce
    2 tbsp
  • garlic, granulated
    ½ tsp
  • dried chili flakes
    1 - 2 pinches
  • spring onion chopped, to garnish
  • sesame seeds, white to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1995.5 mg
Białko 34.8 g
Kalorie 2567.7 kJ / 613.7 kcal
Tłuszcz 26.7 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Węglowodany 57.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...