Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta per cannelloni
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno di carne
- 80 g di cipolla a pezzi
- 80 g di carota, pelata e a pezzi
- 60 g di sedano a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di salsiccia spellata, a pezzi
- 300 g di carne trita mista
- 50 g di vino rosso
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di sale
Besciamella
- 500 g di latte intero
- 50 g di farina tipo 00
- 20 g di burro
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
Terminare la preparazione
- 30 - 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2540.8 kJ / 607.3 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 52.9 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 664.1 mg
Alternatywne przepisy
Polpettone classico (TM6)
1óra 15p
Ravioli di ricotta
2óra
Polpettone di patate e salsiccia con cuore filante
1h 20min
Polpette al sugo
50min
Lasagne alla bolognese
2h 15min
Lasagna ai quattro formaggi
1 godz. 30 min
Ravioli ricotta e spinaci
10h
Parmigiana di patate
2óra
Schiaffettoni ripieni
1 godz. 30 min
Cannelloni ripieni con ragù alla bolognese (Bimby Friend)
1 godz. 30 min
Gnocchi al ragù
2óra 10p
Tagliatelle al ragù
1j 10 menit