Cannelloni di carne

Cannelloni di carne

3.5 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

Pasta per cannelloni
  • di farina tipo 00
    300 g
  • uova
    3
  • di olio extravergine di oliva
    10 g
Ripieno di carne
  • di cipolla a pezzi
    80 g
  • di carota pelata e a pezzi
    80 g
  • di sedano a pezzi
    60 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di salsiccia spellata, a pezzi
    250 g
  • di carne trita mista
    300 g
  • di vino rosso
    50 g
  • di passata di pomodoro
    300 g
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di sale
    1 cucchiaino
Besciamella
  • di latte intero
    500 g
  • di farina tipo 00
    50 g
  • di burro
    20 g
  • di sale
    ½ - 1 cucchiaino
  • di noce moscata grattugiata
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato
    30 - 40 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 607.3 kcal / 2540.8 kJ
Białko 32.8 g
Tłuszcz 30.6 g
Węglowodany 52.9 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Sód 664.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...