Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ - 1 spicchio di aglio, a seconda del gusto personale
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 3 pomodoro ciliegino in quarti
- 20 g di vino bianco, secco
- 500 g di acqua
- 400 - 500 g di patate (3-4 patate) a fette (½ cm) o a pezzi (3-4 cm)
- 2 spigole (300 g ognuna), squamate e eviscerate
- 1 ½ cucchiaino di sale, a seconda del gusto personale
- 1 pizzico di pepe, macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1020 kJ / 244 kcal
- Białko
- 26.4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Spigole all'acqua pazza
30min
Pollo al limone
50min
Zuppa di pesce misto
40min
Gattò di patate
1 Std. 30 Min
Polpettone di carne ai funghi
1 Std. 30 Min
Polpette al sugo
45min
Arrosto di lonza con purè di patate
1 Std. 30 Min
Seppie con i piselli
40min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40min
Calzone
2 Std. 50 Min
Tiramisù
5h 40min
Spigola al vapore con salsa al lime
35min