Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di formaggio di capra, tipo caprino
- 1 cucchiaino raso di erbe aromatiche miste secche
- 100 g di patata lessa a pezzi (2-3 cm)
- 1 uovo
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 1 cucchiaino di sale
Pasta
- 300 g di farina tipo 00
- 100 g di semola rimacinata di grano duro
- 4 uova
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 2000 - 3000 g di brodo vegetale
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1444 kJ / 345 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brodo vegetale
1h
Mille infranti in brodo
9h 50 min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1h
Lievito madre disidratato
24h 10min
Brodo di gallina
4 Std. 10 Min
Brodo vegetale (Bimby Friend)
1h
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2 godz. 5 min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45 min
Tortellini in brodo
1h 30 min
Tortellini alla bolognese
1h 20min
Brodo vegetale a Cottura Lenta
4h 15min
Brodo di manzo
3 Std. 50 Min