Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strawberry inserts
- 1 gold strength gelatine leaf
- cold water, to soak
- 130 g strawberries, hulled
- 20 g caster sugar
Chocolate mousse
- 2 gold strength gelatine leaves
- cold water, to soak
- 80 g dark chocolate (70% cocoa), broken into small pieces
- 150 g milk chocolate, broken into small pieces
- 35 g water
- 45 g caster sugar
- 3 egg yolks
- 300 g thickened cream
Chocolate coating
- 130 g cocoa butter
- 100 dark chocolate (70% cocoa), broken into small pieces
- fresh berries, to serve (optional)
- whipped cream, to serve (optional)
- fresh mint, leaves only to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2405.3 kJ / 574.9 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 36.7 g
- Tłuszcz
- 45.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.7 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 31.9 mg
Alternatywne przepisy
Traditional French vanilla canelé
49 Std. 5 Min
Peanut brittle
1h 30 min
Italian sausages
40 Min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 Std. 20 Min
Apple and cinnamon hot cross buns
2h 20 min
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Magnolia Kitchen caramel ganache
4h 40min
Paris–Brest with praline cream
26h
Festive camembert wreath
1 godz. 50 min
Creamy vanilla yoghurt
13h
Poached eggs with blade cover
30 min
Lemon curd (TM6)
15 Min