Wersje kompatybilne
Spring rolls with vegetable filling (Thermomix® Cutter)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g fresh shiitake mushrooms, whole, stems removed (approx. 6-7 mushrooms)
- 150 g white cabbage, thickest part of the core removed, cut into 1-2 wedges to fit through feeder
- 200 g zucchini, unpeeled and trimmed
- 100 g carrot, peeled and trimmed
- 1 garlic clove
- 1 fresh red chilli, cut into pieces
- 40 g sesame oil
- 2 tsp white sugar
- 2 tsp fish sauce
- 2 tsp soy sauce
- 40 g oyster sauce
- 50 g bean sprouts
- 14 pieces spring roll pastry sheets (21 cm)
- vegetable oil, to fry
- sweet chilli sauce, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 378.5 kJ / 90.5 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 337.3 mg
Alternatywne przepisy
Vegemite® and cheese scrolls
1h 35min
Traditional sausage rolls
50min
Only the best chocolate chip cookies ever
25 min
Better banana cake
45min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter)
40 min
Boston Bun
2h 45min
Chicken laksa
30 min
Family Meatloaf
1h 10min
Gua bao (braised pork belly in bao buns)
2h
Caramel and macadamia cheesecake (Brett McGregor)
7h 10min
Low waste chicken lasagne
1h 30min
Lemonade scones
25 min