Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową

Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową

3.3 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

Orzechowa kruszonka cynamonowa
  • płatków owsianych, błyskawicznych
    100 g
  • orzechów włoskich, łuskanych
    150 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    70 g
  • mąki pszennej
    30 g
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • soli
    ¼ łyżeczki
Zupa piwna z cheddarem i brie
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 - 100 g
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    250 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • cukru trzcinowego nierafinowanego
    1 łyżeczka
  • cydru, wytrawnego
    200 g
  • piwa, typu jasny lager
    150 g
  • wody
    150 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • liści tymianku, świeżych
    2 - 3 łyżeczki
  • pieprzu cayenne, mielonego
    2 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • mleka
    75 g
  • mąki pszennej
    25 g
  • sera cheddar pokrojonego na 1,5 cm kawałki
    200 g
  • sera brie pokrojonego na 1,5 cm kawałki
    60 - 80 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 618.3 kcal / 2588.8 kJ
Białko 19.7 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 33.7 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...