
Urządzenia i Akcesoria
Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Orzechowa kruszonka cynamonowa
-
płatków owsianych, błyskawicznych100 g
-
orzechów włoskich, łuskanych150 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki70 g
-
mąki pszennej30 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
soli¼ łyżeczki
Zupa piwna z cheddarem i brie
-
cebuli przekrojonej na pół80 - 100 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki250 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
cukru trzcinowego nierafinowanego1 łyżeczka
-
cydru, wytrawnego200 g
-
piwa, typu jasny lager150 g
-
wody150 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
liści tymianku, świeżych2 - 3 łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
mleka75 g
-
mąki pszennej25 g
-
sera cheddar pokrojonego na 1,5 cm kawałki200 g
-
sera brie pokrojonego na 1,5 cm kawałki60 - 80 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
618.3 kcal /
2588.8 kJ
Białko
19.7 g
Tłuszcz
44 g
Węglowodany
33.7 g
Błonnik
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska