Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową
TM6 TM5

Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową

3.2 (19 ocen)

Składniki

Orzechowa kruszonka cynamonowa

  • 100 g płatków owsianych, błyskawicznych
  • 150 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 70 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 30 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli

Zupa piwna z cheddarem i brie

  • 80 - 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 250 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 200 g cydru, wytrawnego
  • 150 g piwa, typu jasny lager
  • 150 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 - 3 łyżeczki liści tymianku, świeżych
  • 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 75 g mleka
  • 25 g mąki pszennej
  • 200 g sera cheddar, pokrojonego na 1,5 cm kawałki
  • 60 - 80 g sera brie, pokrojonego na 1,5 cm kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2588.8 kJ / 618.3 kcal
Białko
19.7 g
Węglowodany
33.7 g
Tłuszcz
44 g
Błonnik
4.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy