Urządzenia i Akcesoria
Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Orzechowa kruszonka cynamonowa
-
100 g płatków owsianych, błyskawicznych
-
150 g orzechów włoskich, łuskanych
-
70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
30 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
Zupa piwna z cheddarem i brie
-
80 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
-
250 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka cukru trzcinowego nierafinowanego
-
200 g cydru, wytrawnego
-
150 g piwa, typu jasny lager
-
150 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
2 - 3 łyżeczki liści tymianku, świeżych
-
2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
75 g mleka
-
25 g mąki pszennej
-
200 g sera cheddar pokrojonego na 1,5 cm kawałki
-
60 - 80 g sera brie pokrojonego na 1,5 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
19.7 g
Kalorie
2588.8 kJ /
618.3 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
4.3 g
Węglowodany
33.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
20 min
Mus z białej czekolady z wodą z ciecierzycy
3 godz. 30 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Banany w karmelu z przyprawami korzennymi
1 godz. 50 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30 min
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1 godz.
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15 min
Mus kardamonowy z chałwą, granatem i pistacjami
50 min
Pomarańczowe verrines
3 godz. 40 min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min