Classic beef burgers

Classic beef burgers

4.4 194 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • brown onion cut into quarters
    150 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • extra virgin olive oil plus extra for brushing
    20 g
  • beef chuck steak sinew removed, partially frozen and cut into pieces (2 cm - see Tips)
    1000 g
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    3 pinches
  • breadcrumbs (see Tips)
    40 g
  • egg yolks
    2
  • round bread rolls cut into halves and toasted, if desired (see Tips)
    6

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 518.5 kcal / 2177.7 kJ
Białko 45.5 g
Tłuszcz 19.1 g
Węglowodany 39.8 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 934.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...