Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 40 g salted butter
- 3 eschalots, cut into halves
- 50 g white wine
- 250 g fresh shiitake mushrooms, cut into slices
- 150 g fresh portobello mushrooms, cut into slices
- 2 tbsp Worcestershire sauce
- 250 g pouring (whipping) cream
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 10 g fresh chives, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 5328.7 kJ / 1184.2 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 124.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 80.3 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 987 mg
Alternatywne przepisy
Mashed potatoes for two
30 min
Bolognese sauce
40 min
Hollandaise sauce
15min
Shepherd's pie
55 min
Mashed potatoes
40 min
Cauliflower gratin
1h
Lasagne bolognese
2h 30 min
Mushroom and white wine cream sauce
30 min
Corned beef with mustard sauce
1h 30min
Traditional gravy
25 min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1h
Diane sauce
20min