Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 40 g salted butter
- 3 eschalots, cut into halves
- 50 g white wine
- 250 g fresh shiitake mushrooms, cut into slices
- 150 g fresh portobello mushrooms, cut into slices
- 2 tbsp Worcestershire sauce
- 250 g pouring (whipping) cream
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 10 g fresh chives, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 5328.7 kJ / 1184.2 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 124.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 80.3 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 987 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower gratin
1 Std.
Traditional gravy
25 Min
Caramelised onion jam gravy
2h 5min
Mushroom and white wine cream sauce
30 Min
Diane sauce
20 Min
Boiled eggs
20 Min
Peppercorn sauce
20 Min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25 Min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1 Std.
Rosemary and eschalot gravy
30 Min
Creamy honey mustard chicken
1 Std.
Mashed potatoes for two
30 Min