Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 - 500 g chicken thigh fillets, cut into strips (1 cm)
- 2 ½ tbsp soy sauce (see Tips)
- 3 tbsp fish sauce
- 50 g cornflour (see Tips)
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- ¼ tsp ground turmeric
- 1 - 2 fresh long red chillies, deseeded if preferred
- ½ red capsicum, cut into pieces
- 2 carrots, cut into pieces
- 2 celery stalks, cut into pieces
- 200 g cabbage, cut into pieces
- 300 g jasmine rice
- 500 g water
- 400 g coconut milk
- 1 ½ tbsp oil, for frying
- 6 eggs
- ½ - 1 tsp chilli powder
- 2 spring onions/shallots, cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2454.1 kJ / 584.3 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 53.4 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1794.5 mg
Alternatywne przepisy
Chicken meatballs with coconut rice
35 Min
Easy satay chicken
40 min
Pad kra pow
45 min
Niu rou mian (beef noodles)
35 Min
Chiang Mai noodles
25 Min
Chicken katsu curry with rice
1 godz. 40 min
Asian-style pork noodles
1 godz.
Creamy tomato and salami fettuccine
30 Min
Nasi lemak (coconut rice)
20 min
Curry laksa
45 min
Quick massaman beef curry
40 min
Chicken in peanut sauce with chilli-cucumber salad
35 Min