Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil, divided
- 200 g brown onions, cut into wedges (1 cm/½ in.)
- 150 g carrots, cut into slices (1 cm/½ in.)
- 70 g celery stalks, cut into thin slices (5 mm/¼ in.)
- 50 g white wine
- 800 g turkey leg meat, skinless, boneless, cut into pieces (4 cm/1.5 in.)
- 1 ½ tsp Dijon mustard
- ¾ - 1 ¼ tsp salt, divided
- ½ tsp black pepper, ground, plus extra to season
- 3 - 4 sprigs fresh thyme
- 750 g chicken stock (see Tip)
- 150 g bacon cubes
- 250 g mushrooms, fresh, cut into quarters (see Tip)
- 200 g heavy cream 33-35% M.F.
- 10 g cornstarch
- 1 ½ tsp seeded mustard
- 2 sprigs flat-leaf parsley, leaves only, chopped for garnising
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2307.8 kJ / 549.5 kcal
- Białko
- 47.3 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 34.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 2166.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2 godz. 45 min
Shrimp Aguachile
15 min
Cauliflower Tabbouleh
10 min
Sirloin Steaks with Herb Butter, Rosemary Potatoes and Broccoli
45min
Sous-Vide Turkey Breast (Metric)
3 Std.
Floating islands
40min
Pear and Blue Cheese Salad with Hazelnuts (TM6)
15 min
Pulled Pork Burgers
4j 50 menit
Blue Cheese Dressing
10 min
Molten Lava Cake
45min
Watermelon Lemonade
5 min
Cheesecakes in jars
4 Std.