Potato, Bacon and Cheese Tortilla

Potato, Bacon and Cheese Tortilla

3.7 28 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
10 portions

Składniki

  • floury potatoes (e.g. Maris Piper), peeled, cut in pieces (approx. 3 cm)
    600 g
  • water
    700 g
  • onions quartered
    200 g
  • olive oil
    300 g
  • medium eggs
    8
  • baking powder
    15 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • garlic clove finely chopped
    1
  • bacon lardons to taste
    100 - 120 g
  • mozzarella grated
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 325 kcal / 1360 kJ
Białko 13.4 g
Tłuszcz 25.1 g
Węglowodany 11.3 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...