Potato, Bacon and Cheese Tortilla
TM6 TM5 TM31

Potato, Bacon and Cheese Tortilla

3.8 (26 ocen)

Składniki

  • 600 g floury potatoes (e.g. Maris Piper), peeled, cut in pieces (approx. 3 cm)
  • 700 g water
  • 200 g onions, quartered
  • 300 g olive oil
  • 8 medium eggs
  • 15 g baking powder
  • 1 tsp fine sea salt
  • 1 garlic clove, finely chopped
  • 100 - 120 g bacon lardons, to taste
  • 150 g mozzarella, grated

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1360 kJ / 325 kcal
Białko
13.4 g
Węglowodany
11.3 g
Tłuszcz
25.1 g
Błonnik
1.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy