Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di burro, freddo + q.b.
- 100 g di zucchero
- 2 uova
- 150 g di latte
- 200 g di farina tipo 00
- 50 g di fecola di patate
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 10 g di lievito in polvere per dolci
Caramello salato
- 250 g di zucchero
- 75 g di burro, freddo
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 160 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1045 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di succo di limone
- 1 cucchiaio di aceto
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1529 kJ / 365 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 91 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta margherita CucinaBarilla
1 Std.
Crostata al caramello e vaniglia
3h
Torta Nua
2 Std.
Torta morbida cioccolato fondente e pere
1 Std.
Brownies alle fragole e cioccolato bianco
1 Std.
Tortine alle banane con salsa al limone
45 Min
Mousse alla crema di nocciole (per 2 persone)
2 Std. 15 Min
Torta brioches
10h
Torta paradiso con mousse alla crema gianduia
1 Std. 30 Min
Panini al latte condensato
1h 15min
Brownies variegati ai due cioccolati
1h 10min
Torta noci e cioccolato
1 Std. 30 Min