Hosomaki (Modalità Cuoci riso)

Hosomaki (Modalità Cuoci riso)

4.2 36 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 400 g di riso a chicco corto per sushi
  • 50 g di aceto di riso
  • 50 g di sakè
  • 20 g zucchero
  • 2 pizzichi di sale
  • 560 g di acqua
  • 2 pezzi di alga kombu (opcjonalnie)
  • 4 fogli di alga nori a metà
  • 150 g di filetti di salmone fresco a listarelle 0,5 cm (vedere consigli 1 e 2)
  • 100 g di cetriolo con la buccia, a listarelle 0,5 cm (vedere consiglio 3)
  • 50 g di salsa di soia

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 15.3 g
Kalorie 1820 kJ / 435 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 87.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...