Cous cous di mare freddo

Cous cous di mare freddo

4.3 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 300 g di cozze fresche pulite
  • 300 g di vongole, fresche e pulite
  • 200 g di polpo fresco solo i tentacoli (vedere consigli)
  • 5 - 6 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • ½ peperoncino piccante fresco senza semi
    1 pezzettino di peperoncino secco piccante
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 5 - 6 pomodorini privati della buccia e tagliati a metà
  • 600 g di acqua
  • 70 di vino bianco
  • 5 g di sale
  • 250 g di gamberetti sgusciati
  • 250 g di calamari freschi tagliati a striscioline
Cous cous
  • 300 g di cous cous precotto
  • 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 661.7 mg
Białko 35.5 g
Kalorie 2361 kJ / 564.3 kcal
Tłuszcz 19.3 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 64.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...