Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di cozze fresche pulite
- 300 g di vongole, fresche e pulite
- 200 g di polpo fresco, solo i tentacoli (vedere consigli)
- 5 - 6 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
-
½
peperoncino piccante fresco, senza semi
lub 1 pezzettino di peperoncino secco piccante - 30 g di olio extravergine di oliva
- 5 - 6 pomodorini, privati della buccia e tagliati a metà
- 600 g di acqua
- 70 di vino bianco
- 5 g di sale
- 250 g di gamberetti sgusciati
- 250 g di calamari freschi, tagliati a striscioline
Cous cous
- 300 g di cous cous precotto
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2361 kJ / 564.3 kcal
- Białko
- 35.5 g
- Węglowodany
- 64.3 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 661.7 mg
Alternatywne przepisy
Melanzane alla messinese
30 min
Cous cous con sgombro e olive
30 min
Insalata di quinoa, pesce spada e verdure
35 Min
Rosa di Parma
1 godz. 10 min
Panada sarda di salsiccia e patate
45 Min
Mattonella al fondente e pistacchi (senza lattosio)
5h
Caramelle di pesce con vongole e zucchine
1h 45 min
Insalata di gamberi, sedano e melone
20 Min
Cocktail di gamberi (TM6)
1h 30 min
Frutta Martorana
27u. 30min
Insalata di totani, gamberi e verdurine croccanti
45 Min
Bicchierini di gamberi in salsa cocktail
1 Std.