Wersje kompatybilne
Fennel and Orange Biscotti - Biscotti all'arancia e finocchio
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g blanched almonds
- 3 large eggs, 1 separated
- 180 g caster sugar
- 300 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp baking powder
- ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp vanilla extract
- 2 tsp dried fennel seeds
- 1 orange, finely grated zest only
- 1 tsp caster sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 483 kJ / 115 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Coconut Macaroons (Gluten Free)
35min
Slow-cooked Haricot Beans
14h 40min
Seville Orange Curd
40min
Panforte
1h 30min
Summer Pudding
8u. 30min
Sour Cherry and Coconut Cookies
35min
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5h 40 min
Pear Frangipane
1h 30min
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
3h 45 min
Sumac and Tahini Houmous
10min
Orange and Marmalade Cake
1 godz. 15 min
Apricot, Almond and Pistachio Biscotti
1 godz.