Wersje kompatybilne
Fennel and Orange Biscotti - Biscotti all'arancia e finocchio
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g blanched almonds
- 3 large eggs, 1 separated
- 180 g caster sugar
- 300 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp baking powder
- ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp vanilla extract
- 2 tsp dried fennel seeds
- 1 orange, finely grated zest only
- 1 tsp caster sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 483 kJ / 115 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Garibaldi Biscuits
40min
Gozleme
1 Std. 15 Min
Seriously Seedy Crackers
30min
Mushroom Pâté
1h 30min
Quince Torta
8h
Persian Flatbread with Herb and Walnut Dip
2h 35min
Dill and Feta Flatbread
1 godz. 20 min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Apricot amaretti
40min
Cardamom and Rose Shortbread
1h 30min
Apricot, Almond and Pistachio Biscotti
1h
Persian Love Cake
1 Std. 15 Min