Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty

4.8 32 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji

Składniki

  • 15 g koperku, świeżego tylko liście
  • 650 g kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
  • 60 - 80 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
  • 300 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 8 rzodkiewek przekrojonych na pół
  • 60 g oleju
  • 30 - 35 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g białego octu winnego
  • 1 ½ łyżeczki cukru
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¾ - 1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¾ łyżeczki oregano, suszonego (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 646.1 mg
Białko 2.4 g
Kalorie 632.1 kJ / 151.1 kcal
Tłuszcz 10.3 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Węglowodany 14.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...