Urządzenia i Akcesoria
Surówka z młodej kapusty
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
15 g koperku, świeżego tylko liście
-
650 g kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
-
60 - 80 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
-
300 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
8 rzodkiewek przekrojonych na pół
-
60 g oleju
-
30 g białego octu winnego30 - 35 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki cukru
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¾ - 1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki oregano, suszonego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
646.1 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
632.1 kJ /
151.1 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
14.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Coleslaw z czerwonej kapusty
15 min
Surówka wielowarzywna
10 min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 min
Coleslaw
15 min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 min
Surówka z kiszonych ogórków
15 min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Surówka z białej i czerwonej kapusty
15 min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min
Surówka z czerwonej kapusty
15 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min