Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g batata, para cozer cortada em pedaços que caibam no bocal da mandolina Bimby®
- 15 g azeite
- 150 g bacon em cubos
- 60 g manteiga ghee
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de pimenta preta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2236.3 kJ / 534.5 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 846.7 mg
Alternatywne przepisy
Cuscuz de carne seca
Brak ocen
Pirão de frutos do mar
1h 10min
Cuscuz à paulista
1h 25min
Repolho roxo agridoce
25min
Quibebe
35min
Casquinha de siri
40min
Bolinha de mandioca recheada
45 min
Cappuccino
10min
Soufflé de queijo
50min
Gaspacho
1h 15min
Salada de brócolis com pimentão vermelho e pinoli
10min
Frango picante com batatas e molho de coentros
4h 30min