Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g massa-mãe descarte (sem ter sido refrescado)
- 135 g água à temperatura ambiente
- 310 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de fermento de padeiro seco
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 3247 kJ / 776 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 161 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1169 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rissóis de atum
2h
Pão branco
15j
Pão de lavrador
16h 15min
Rissóis de camarão
1h 30min
Pão rústico
2h
Massa de pizza
1h
Pão rústico suíço
25h 20 min
Pão Venezia
17h 10min
Pastéis de carne picada e beringela marinada
Nessuna valutazione
Baguetes
15j
Bacalhau com “natas”
50 min
Lasanha bolonhesa com massa fresca
35 min