Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de beurre, en morceaux
- 60 g de cassonade
- 30 g de sucre en poudre
- 1 petit œuf
- ¼ de c. à café d'extrait naturel de vanille
- 100 g de farine de blé
- 15 g de cacao en poudre
- ½ c. à café de levure chimique
- 1 pincée de sel
- 100 g de pépites de chocolat
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 300 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- 350 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3153.1 kJ / 759.1 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 50.1 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Tłuszcz nasycony
- 35.5 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 347.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caramel salé et mousse au chocolat
45 min
Gâteau au chocolat meringué et caramel au café
2h 30min
Cookie géant
40 min
Tarte cookie au chocolat
5 Std. 10 Min
Pannacotta au chocolat en deux textures
3 Std. 20 Min
Tarte chocolat caramel
2 godz. 15 min
Saucisson au chocolat blanc
5óra 15p
Fondant mousseux à la pâte à tartiner chocolat-noisette
30 min
Petits coulants au chocolat
20 min
Brookie
1h
Coulant au chocolat, cœur rocher au chocolat
30 min
Flan pâtissier au chocolat
3h