香煎馬鈴薯餅
TM6 TM5

香煎馬鈴薯餅

(Brak ocen)

Składniki

  • 100 克 洋蔥 ,垂直對半切
  • 750 克 粉質馬鈴薯 ,切成可以放入進料管的大小
  • 1 - 2 粒 蒜頭 (opcjonalnie)
  • 70 克 麵粉
  • 2 顆 蛋 (約53-63克)
  • 1 - 1 ½ 茶匙 鹽
  • ¼ - ½ 茶匙 現磨黑胡椒粉
  • 1 - 1 ½ 大匙 麵粉 (opcjonalnie)
  • 油炸用蔬菜油
  • 200 克 酸奶油
  • 冰糖粉 ,裝飾用 (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1758 kJ / 420 kcal
Białko
10.8 g
Węglowodany
45.8 g
Tłuszcz
20.3 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
4.9 g
Sód
455.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy