辣子雞丁

辣子雞丁

4.1 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 人份

Składniki

  • 去骨雞腿排 將雞皮與雞肉分開,雞肉切塊(約4公分)
    450 克
  • 新鮮紅辣椒 切段
    2 根
  • 蒜頭
    15 克
  • 花椒粒
    1 茶匙
  • 沙拉油
    1 茶匙
  • 辣豆瓣醬
    50 克
  • 米酒
    1 茶匙
  • 太白粉 ,與1大匙水調勻備用
    1 茶匙
  • 醬油
    1 茶匙
  • ,切段,留少許蔥花裝飾用
    20 克
  • 紅甜椒 ,切塊(約4公分)
    100 克
  • 黃甜椒 ,切塊(約4公分)
    100 克
  • 無鹽烤花生 ,稍微拍碎
    30 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 269 kcal / 1127 kJ
Białko 24.5 g
Tłuszcz 14.4 g
Węglowodany 10.3 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...