
Urządzenia i Akcesoria
辣子雞丁
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 人份
Składniki
-
去骨雞腿排 將雞皮與雞肉分開,雞肉切塊(約4公分)450 克
-
新鮮紅辣椒 切段2 根
-
蒜頭15 克
-
花椒粒1 茶匙
-
沙拉油1 茶匙
-
辣豆瓣醬50 克
-
米酒1 茶匙
-
太白粉 ,與1大匙水調勻備用1 茶匙
-
醬油1 茶匙
-
蔥 ,切段,留少許蔥花裝飾用20 克
-
紅甜椒 ,切塊(約4公分)100 克
-
黃甜椒 ,切塊(約4公分)100 克
-
無鹽烤花生 ,稍微拍碎30 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
269 kcal /
1127 kJ
Białko
24.5 g
Tłuszcz
14.4 g
Węglowodany
10.3 g
Błonnik
3.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

熱炒排行榜
11 Przepisów
Tajwan
Tajwan