Pudding banane-raisin sans sucre ajouté

Pudding banane-raisin sans sucre ajouté

4.6 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
10 tranches

Składniki

  • 130 g de farine de blé complet bio de préférence
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 1 c. à café de vanille, en poudre
  • 1 c. à café de cannelle en poudre
  • 50 g de beurre
  • 2 œufs
  • 1 pomme Golden, épluchée, en morceaux
  • 3 bananes très mûres, en tronçons
  • ½ banane moins mûre, en rondelles
  • 200 g de raisins noirs frais, égrainés
  • ½ banane moins mûre, coupée en rondelles

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tranche

Białko 3.6 g
Kalorie 619 kJ / 146 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 19.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...